Ako vzniká proteinová tyčinka - Časť 1
Zaujíma vás, kto všetko stojí za vnikom vašich obľúbených fit tyčiniek? Čo všetko je potrebné vziať do úvahy pri vývoji a ako dlho trvá, než sa dostanú až k vám na stôl? Pozývame vás za oponu celého procesu.
Na začiatku je túžba vytvoriť bestseller
Kto by nechel vytvoriť produkt, ktorý si budú kupovať tísice zákazníkov? Práve toto prianie sa často stáva impulzom pre vznik nového či vylepšeného produktu. A práve vylepšovanie úspešných produktov je často stávkou na istotu. Podobne tomu bolo aj v spoločnosti MAX SPORT, ktorá sa rozhodla vylepšiť svoje obľúbené proteinové tyčinky, s pomocou odborníkov a fanúšikov zo súťaže FIT LEADER.
Keď sa zapoja odborníci
Pri vzniku potravinárskeho produktu, v tomto prípade proteinovej tyčinky sa osobitná pozornosť venuje zloženiu, tj. obsahu bielkovín, cukru, účinných látok, vlákniny či typu použitého proteínu. Preto sa už v tejto fáze prizývajú odbnorníci ako výživoví špecialisti či tréneri, ktorí dokážu dať marketingu a vedeniu firmy nezaujaté názory a taktiež pohľady zvonku.
Nekupujte niečo, čo neviete podľa obsahu čo ktorá zložka znamená. Taktiež verím, že čím menej vecí v zložení, tým lepšie,
vraví tréner Michal Pataky, finalista súťaže FIT LEADER.
V čom má byť produkt výnimočný?
Pri vývoji každého produktu sa berie ohľad na zvolenú cieľovú skupinu, pre ktorú je určený a taktiež výrobné či obchodné obmedzenia (napr. maximálnu cenu). Jedným z dobrých rozhodnutí je zameranie sa skôr na kvalitu surovín, než na množstvo použitých zložiek.
Kvalita a čistota použitých surovín je pre nás absolútne kľúčová, nakoľko vo významnej miere ovplyvňuje výsledný produkt ako aj vnímanie značky,
vysvetľuje Martin Poledna, spoluzakladateľ spoločnosti MAX SPORT.
Ochutnávať, ochutnávať, ochutnávať
Ak si túto časť predstavujete ako najpríjemnejšiu časť vývoja, tak tomu tak môže, ale nemusí byť. Na začiatku totiž ochutnávate produkty konkurencie (nie vždy najchutnejšie, aj keď to je subjektívne), pokiaľ možno čo najviac vzoriek. Následne sa vytvoria vzorky vlastných produktov podľa zadefinovaných parametrov (napr. za použitia vhodnejších variant cukrov, vlákniny, prebiotík a magnézia) a následne sa určí, či má byť produkt bezlepkový prípadne vhodný aj pre alergikov. A tieto vzorky sa opäť ochutnávajú a upravujú, o čom vám povieme viacej v ďalšej časti.
Máte záujem o ochutnávku vzoriek novej MAX SPORT proteinovej tyčinky vo FIT LEADER edícii? Napíšte nám na marketing@cvicte.sk a radi zapojíme aj vás :)
Diskusia k článku - Ako vzniká proteinová tyčinka - Časť 1
Nový príspevok
Dobrý deň, aká je podmienka keď by som chcela ochutnať vzorky