Maková bábovka

Oľga Bartalská

Chutná maškrta bez výčitiek, ktorú máte hotovú v priebehu hodiny. Vhodná do práce, na výlet, ale aj na sviatočný stôl.

Makova babovka
Zdroj: Tatiana Gernátová, NABITÁ KUCHÁRKA
18. APR 2019

Príprava: 60 minút

Počet porcií: 15

Suroviny:

  • 200 g ryžovej múky
  • 150 g mletého maku
  • 3 vajíčka
  • 250 ml mlieka
  • 4 PL medu
  • 2 ml makového oleja
  • mletá škorica
  • kypriaci prášok
  • 2 stredné veľké jabĺčka

Postup:

Jabĺčka ošúpeme a nakrájame nahrubo. Pridáme mak, múku, škoricu, prášok do pečiva a žĺtky. Všetko spolu premiešame a následne pridáme mlieko, makový olej a med. Opäť premiešame. Ak je zmes hustá, prilejeme trochu mlieka a opäť premiešame. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom primiešame do zmesi. Ak je všetko dobre zmiešané, tak cesto vlejeme do formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia 35 – 45 minút.

Výživové hodnoty na 1 ks: 721 kJ, 172 kcal, 7 g tukov, 5 g bielkovín, 22 g sacharidov, GL priemer 14

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

nabitá kuchárka


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Maková bábovka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2598
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.