Kelové placky, ktoré majú svoj príbeh

Pri zdravom jedle platí, nevzdávajte sa! Dlho moja rodina odmietala kelový prívarok, tak som z neho urobila placky. Tie zrazu milujú. 

Kelové placky, ktoré majú svoj príbeh
Zdroj: Jana Šimkovičová
12. FEB 2018

Roky som jedávala doma u rodičov kelový prívarok so zemiakmi a volským okom. Žiadnu zaujímavú gastronómiu v tom hľadať nemusíme. Dalo by sa povedať, že ide o sedliacke jedlo, ktoré nám doma veľmi chutilo. Čo sa však nedá povedať o mojej rodine, konkrétne o manželovi a deťoch. Vôbec si moje obľúbené jedlo nezamilovali. 

Variť takéto jedlo len pre seba je škoda. A keďže som sa nechcela vzdať pre mňa tak lahodného spojenia chutí vareného kelu a zemiakov, tak som hútala, ako tento recept vylepšiť. Jedného pekného dňa ma osvietilo a z kelového prívarku sa stali chrumkavé placky. Hádajte, čo sa stalo? Neostala ani jedna. Zjedli sa do posledného sústa.  Vyskúšajte ich aj vy. Navyše, odmietajú vám doma kel? Tieto placky sú výnikajúca príležitosť, ako ho môžete zakamlufovať.

Suroviny:

1 stredne veľký kel

3 zemiaky

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

200 g parmezánu 

1 vajco

rasca

kurkuma

soľ

cibula a cesnak

Postup:

1. Kel nakrájamé na menšie kúsky a dáme variť, kým nezmäkne.

2. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na drobné kúsky a uvaríme do mäkka.

3. Medzitým si opražíme cibuľu do zlatista. Cibuľa a cesnak dodávajú týmto plackám skvelú chuť. Bez nich by to nešlo. 

4. Scedené zemiaky popučíme, pridáme kel a cibuľu a zmiešame v jednej mise. 

5. Pridáme syr, vajíčko, pretlačený cesnak. Dochutíme soľou, rascou, kurkumou a všetko poriadne zamiešame.

6. Z cesta vytvarujeme placky a položíme na plech vystalený papierom na pečenie. 

7. Pečieme zhruba 20 minút na 180 stupňov. Posledných 5 minút prepínam na teplovzdušnú rúru, aby sa placky zapiekli do chrumkava.

Prajem dobrú chuť :)


Autor článku

Janašlm

Jana Šimkovičová

Píšem o tom, čo práve zažívam, a je toho veľa! Všetko sa v mojom živote točí okolo zdravého životného štýlu. Mám taký cieľ, a myslím, že reálny. Žiť spokojný, vyrovnaný a pohodový život. Ak to máte podobne, tak vás môžem na jeho ceste sprevádzať.

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Kelové placky, ktoré majú svoj príbeh

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2162
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.