Cuketový koláč s čokoládou

Čokoláda, jablká a cuketa. Spojili sa, aby vám priniesli úžasnú chuť koláča. 

Cuketový koláč s čokoládou
26. JAN 2018

Tento recept som pripravovala aj v Teleráne a po vybraní z rúry sa pod ňom zľahla zem. Chuťou pripomína brownies, ale zložením je oveľa menej kalorický. Navyše cuketa a jablká sa postarajú o vláčnú konzistenciu. To mám na ňom najradšej. Takže žiadny suchár to nie je.

Suroviny:

  • 200 g cukety 
  • 150 g jablčného pyré 
  • 4 vajcia
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • ¼ ČL sódy bikarbóny
  • 140 g hladnej špaldovej múky
  • 75 g masla
  • 2 ČL kakaa
  • 200 g horkej čokolády 
  • 100 g kokosový/brezový/trstinový cukru
  • štipka škorice
  • 1/2 citróna

 

Postup:

1. Cuketu si umyjeme, odrežeme konce a zmixujeme v mixéri. 

2. Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli.

3. Nastrúhanú cuketu, čokoládu, zmäknuté maslo a cukor zmiešame v mise. 

4. Ošúpeme jablka, nakrájame ich na menšie kúsky a vložíme do hrnca. Pridáme štipku škorice, šťavu z citróna a necháme podusiť tak, aby jablká úplne zmäkli. Následne ich ešte popučíme vidličkou. 

5. V druhej mise si zmiešame múku s práškom do pečiva, sódu bikarbónu, kakao a premiešame. 

6. Pridáme jablčné pyré, cuketovú zmes s čokoládou a všetko dobre spolu premiešame, aby sa cesto prepojilo.

7. Na záver postupne pridávame vajcia a poriadne zamiešame.

8. Do okrúhlej formy vložíme papier na pečenie a vlejeme cesto do vnútra. 

9. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C 30 minút. 

Tip na záver:

Cuketu môžete zameniť za žltú tekvicu, ktorú si ale predtým ošúpete a vydlábete vnútro. 


Autor článku

Janašlm

Jana Šimkovičová

Píšem o tom, čo práve zažívam, a je toho veľa! Všetko sa v mojom živote točí okolo zdravého životného štýlu. Mám taký cieľ, a myslím, že reálny. Žiť spokojný, vyrovnaný a pohodový život. Ak to máte podobne, tak vás môžem na jeho ceste sprevádzať.

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Cuketový koláč s čokoládou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1882
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.